Expertiza

Insolvență

Asigurăm în prezent asistentă juridică pentru debitoare ori pentru creditori intr-un număr de aproximativ 150 dosare de insolvență pe rolul Tribunalului Iași și a celorlalte Tribunale din tară.

Avem experiență vastă în ceea ce privește derularea tuturor etapelor procedurii de insolvență în reglementarea legii 85/2006 și a legii 84/2014, de la cererile de deschidere a procedurii, perioada de observație, contestații la tabelul preliminar, contestații la tabel definitiv, contestații la măsurile administratorului judiciar, contestatiile la tabelul suplimentare, contestații la rapoartele de distribuire de fonduri, acțiuni în atragerea raspunderii, cereri de deschidere a procedurii falimentului.

Intocmirea si modificarea planului de reorganizare sunt etape speciale ale procedurii de insolventa, extrem de importante pentru societatile care vizeaza reinsertia economica la finalul procedurii de insolventa. Activam în domeniu din anul 2012.

Experiența noastră include numeroase litigii împotriva ANAF care vizeaza aplicarea corecta a legislatiei fiscale versus legea specială a insolventei, cum ar fi contestatii la executare fiscala, acțiuni de contencios fiscal pentru societati în insolventa, ridicare de sechestre fiscale, rectificare de evidente fiscale.

In urma a 4 ani de colaborare cu dna. Avocat Gabriela Gheorghiu, pot afirma cu temei că are o bună pregătire profesională atât în domeniul juridic, cât și în cel economic, ceea ce mi se pare a fi esențial pentru un avocat specializat în Dreptul comercial și contencios administrativ. De-a lungul colaborării, Dna. Av. Gheorghiu a soluționat cu succes dosare/cauze de complexitate ridicată, unele cu instituții importante ale statului,  cauze la care, sinceră să fiu, inițial nu mi-am făcut mari speranțe 🙂. Apreciez la dna. Avocat,  pe lângă profesionalism și capacitatea mare de muncă,  popularitatea și simtul umorului 😉.

Am remarcat,  în același timp, echipa de tineri avocați de care s-a înconjurat,  avocați bine pregătiți profesional, foarte muncitori și interesați să progreseze în domeniul lor de activitate.

Cred ca, pe ramura dreptului civil, comercial și de contencios administrativ, dna. Av.  Gheorghiu, împreună cu tânăra echipă  de avocați, alcătuiesc unul din cele mai bune  Cabinete de Avocatură din Iași și chiar din țară.

MIRELA BOCIAR​

TAGCM DUNAREA GALATI

Ma numesc Bors Ioan Eugen, de profesie inginer si istoric, conduc o firma de constructii specializata in lucrari de consolidare si restaurare a monumentelor istorice. Incepand cu luna iunie 2016, am avut nesansa sa fiu controlat de functionarii de la ANAF timp de sase luni, iar la finalul controlului mi s-a imputat o suma imensa si mi s-a dat timp doar de 2 săptămâni sa platesc ! In timpul controlului mi s-au incalcat multe drepturi fundamentale, culminand cu faptul ca nu am putut sa ma apar intr-o instanta din Romania si sa-mi dovedesc nevinovatia inainte de a plati integral prejudiciul. Atunci, am avut sansa si norocul sa descopar un om, in adevaratul sens al cuvantului, in persoana doamnei avocat Gheorghiu Gabriela. Solidara cu necazul meu, doamna avocat a declansat o adevarata lupta cu acest sistem ticalosit, reusind sa salvez firma, locurile de munca, precum si viitorul familiei mele. Am trecut printr-o procedura de insolventa, apoi in cea de reorganizare si acum astept raspunsul instantelor judecatoresti pentru iesirea din insolventa.

Se spune ca Bunul Dumnezeu face minuni prin oameni. In cazul meu, fara sa exagerez, omul pe care Dumnezeu l-a scos in calea mea a fost doamna Gheorghiu Gabriela. Imi este greu sa-mi gasesc cuvintele de multumire pe care Domnia Sa le merita cu adevarat. Va multumesc din suflet distinsa doamna!

Ioan Eugen Bors

CONBAS ROMAN

articole noi în insolvență